“Sterk en kwetsbaar. Andy is een singer songwriter die je met haar onverbloemde eerlijkheid in korte tijd weet te raken en in beroering brengt, waarna ze je weer veilig terugbrengt naar waar je was.”

Andy (Annemarie van Duijn), is een Nederlandse singer songwriter afkomstig uit het Zuid-Hollandse dorp Noordwijk. Ze begint op 15-jarige leeftijd met het schrijven van tweestemmige pianopop liedjes in het duo Two Voices. Na een aantal jaar spelen en schrijven, wordt Andy aangenomen op de Rockacademie voor de opleiding Songwriting. Haar faalangst zorgt er echter voor dat ze nog voor het einde van introductieweek besluit de opleiding te verlaten.

Andy besluit weg te gaan en vertrekt naar Londen. Een jaar later strijkt ze neer in Amsterdam, waar ze de studies Finance en Communicatiewetenschap voltooit en een baan vindt in het hart van de financiële wereld. Maar in de late avonduren blijft Andy liedjes schrijven en het bloed kruipt waar het niet gaan kan; een reis door Amerika, waar ze spontaan en via mond-op-mondreclame veel optreedt, zorgt voor het nodige vertrouwen.

In 2012 zegt Andy haar baan als Investment Banker op en de pakkenwereld gedag, en stort zich op de muziek. Met de EP ‘The Oslo Recordings’ herstart Andy haar muzikale carrière. De jaren daarna staan in het teken van spelen, ontwikkelen, en de productie van de eerste professionele plaat City Love (2014), over de liefde voor en in de stad. City Love is een plaat met pianopopliedjes, waarop duidelijke invloeden van o.a. Carole King en Sara Bareilles zijn te horen. De liedjes worden ondersteund door de band waarmee Andy tourt in 2014, een strijkkwartet en een koor. In oktober 2014 is de eerste single ‘Crazy’ uitgebracht.

Andy werkt momenteel aan een nieuwe plaat (release eind 2018) en speelt in de tweede helft 2017 en eerste helft 2018 een beperkt aantal optredens (solo) in binnen- en buitenland.

HONORS

Winner Cortonville 2013 (songwriter) || Semi finalist Grote prijs van Nederland 2012 || Winner singer songwriter contest Hoorn 2012 || Playing at TEDxAms 2011

RELEASES

Casually Incredible (St. Herblain, 2011)

Release – The Oslo Recordings (Oslo, 2012)

City Love (Hilversum, 2014)

Crazy – Single (2014)

FIND OUT MORE